Taxatie

Een van de belangrijkste zaken bij het verzekeren van een Harley-Davidson is dat u van tevoren goed en duidelijk afspreekt wat u vergoedt krijgt bij diefstal of totaal verlies. Heeft u net een motor gekocht bij een dealer, dan geniet u de aanschafwaardegarantie. Is dit echter niet het geval, of heeft u de Harley-Davidson al weer drie jaar, dan is taxatie een verstandige en logische stap.

Lees verder

Harley® Rider polis

 

Onze motorverzekering kent een unieke constructie. In plaats van te kijken naar cilinderinhoud of motorvermogen, wordt juist rekening gehouden met de verhouding tussen het gewicht en het motorvermogen. Voor een zware motor met weinig vermogen betaalt u dus minder premie dan voor een lichte motor met veel vermogen. Perfect dus voor uw Harley-Davidson.

 

U heeft de keuze uit vier dekkingsvarianten;

 

WA
Bij deze dekking bent u verzekerd voor schade die u met uw motor aan derden toebrengt tot een bedrag van € 2.500.000,-.

 

WA en Diefstal
Naast diefstal bent u tevens verzekerd voor schade buiten uw schuld, zoals brand, storm en natuurschade. Ook is uw motorkleding tot € 1.000 gratis meeverzekerd. Bagage is voor de genoemde gebeurtenissen tot € 2.500,- meeverzekerd.


WA, Diefstal en Aanrijding

Bij deze dekking is tevens uw eigen schade meeverzekerd, ook wanneer dit uw eigen schuld is. De dekking is alleen te sluiten in combinatie met WA en diefstal. Wederom is uw motorkleding gratis meeverzekerd tot € 1.000,- en uw bagage tot € 2.500,-.

 

WA, Diefstal, Aanrijding en Plusdekking
Bij de plusdekking geniet u een 3 jaar aanschafwaardegarantie. In de eerste drie jaar ontvangt u bij totaal verlies van de motor dus de aanschafwaarde. Daarnaast zijn tevens hulpverlening, vervangend vervoer en pechservice voor geheel Europa (inclusief Nederland) meeverzekerd. Met de pechservice wordt uw motor niet gerepareerd langs de weg, maar uw motor en opzittende(n) worden naar een dealer gebracht, of naar een andere plek waar u heen wilt. Uw motorkleding is meeverzekerd tot € 1.500,-. Bagage is voor bovengenoemde gebeurtenissen tot € 2.500,- meeverzekerd. De plusdekking is alleen af te sluiten in combinatie met WA, diefstal en aanrijding.

 

Stallingseisen
U dient de motor te allen tijde met het stuurslot op slot te zetten i.c.m. een ART 4* slot. Afhankelijk van de waarde dient de motor 's nachts, wanneer deze niet in een goed afgesloten ruimt staat, aan een aard- en nagelvast object te zijn bevestigd welke ook de ART 4* goedkeuring heeft. Dit geldt alleen voor motoren met een dag/ aanschafwaarde boven de € 12.000,-. Is de dag/ aanschafwaarde minder dan € 12.000,-, dan is alleen een stuurslot i.c.m. een ART 4* slot voldoende.

 

Hieronder vindt u de dekking nog eens in een overzichtelijk schema;

 

Inhoud dekkingsvarianten

WA      Diefstal Aanrijding Plusdekking

WA Zaakschade tot €2.500.000

      Personenschade tot €5.600.000

 

Yes Yes Yes Yes
Motorkleding No tot € 1.000 tot € 1.000 tot € 1.500
Storm
Brand
Natuurschade
Diefstal
No Yes Yes Yes
Aanrijding (ook eigen schuld) No No Yes Yes
Vervangend vervoer bij diefstal
of reparatie
No No No Yes
Aanschafwaarde garantie
(eerste drie jaar na aanschaf)
No No No

Yes


Optionele dekkingen

 

Schade verzekering voor opzittenden (SVO)
De extra dekking vergoedt alle werkelijk geleden schade die u of uw nabestaanden lijden bij blijvende invaliditeit of overlijden. Bij invaliditeit gaat het dan bijvoorbeeld om aanpassingen van uw huis, medische behandeling.

 

Rechtsbijstand
Als u deze dekking extra meeverzekerd, dan heeft u recht op juridische hulp bij het verhalen van schade aan of met uw motor op derden.

 

Vervangend vervoer

Wanneer u een plusdekking heeft bent u al verzekerd voor vervangend vervoer na diefstal of tijdens de reparatieduur. Met de aanvullende vervangend vervoerdekking bent u in alle andere gevallen ook verzekerd voor vervangend vervoer.

 

Aanhanger casco dekking

De aanhanger kan tot € 5.000,- worden meeverzekerd en heeft dezelfde dekking als uw Harley-Davidson. Uitkering is op basis van dagwaarde.

 

Voordelen en kortingen


No claim korting
Wanneer u schadevrij rijdt dan wordt u daar uiteraard voor beloond. De no-claim kan oplopen tot 75% bij 4 of meer schadevrije jaren. Beschikbare schadevrije jaren van maximaal 3 jaar oud, die in Roy-Data staan, nemen wij graag over.

 

Ervaren rijders korting
Vanaf 6 schadevrije jaren ontvangt u bij ons, bovenop de al geldende no-claim korting, extra ervaren rijders korting van 15%.

 

AutoMotorBonus Plan
Verzekert u naast uw motor ook de auto bij ons dan geldt voor beide voertuig de hoogste korting. (voor uw motor maximaal 75%).

 

Eigen Risico
Er is geen eigen risico van toepassing.

 

Rijvaardigheidskorting
Heeft u een voortgezette rijopleiding gevolgd? Een recent certificaat van de KNMV VRO Risicotraining en/of de Safe Riders Training van de HOG geeft u recht op extra korting op de premie van uw motorverzekering.

 

Winterstopkorting
U kunt bij ons kiezen voor een winterstop. Dit is een vaste periode welke loopt van 15 december tot 1 maart. Wanneer u hiervoor kiest ontvangt u een extra korting 10% op de jaarpremie. Tijdens de winterstop is er alleen dekking voor wettelijke aansprakelijkheid en het zogenaamde stallingsrisico. U kunt dus gewoon rijden, u bent alleen niet langer all-risk verzekerd.